Informatie over techniek & gebruikte materialen

Op deze pagina staat enige (technische) informatie over mijn muurschilderingen.

Algemeen

Ondanks dat ik vele muurschilderingen heb gemaakt is eigenlijk alles mogelijk. Bijvoorbeeld i.p.v. een muurschildering een schilderij of paneel te laten maken, of een airbrushwerk op andere oppervlakken. Meestal levert men zelf een voorbeeld aan maar het is ook mogelijk een idee te geven waarvoor ik dan een ontwerp en/of schets maak. Vaak voldoet het om even op de PC een situatieschets te maken zodat met weet waar men aan toe is.


Alle schilderingen worden met de hand gemaakt. Ik werk met een projector voor het (in potlood of houtskool) opzetten van de tekening om tijd te besparen. In kleine kamers, buiten of voor grote projecten is dit niet altijd mogelijk en moet er toch met de hand geschetst worden. Na het opzetten van de schets begint dan het 'echte' schilderen.

 

Materiaal

De schilderingen kunnen binnen of buiten worden aangebracht maar ook op meubels of ander materiaal. Niet alleen schilderen behoort tot de mogelijkheden, als de ondergrond (of stijl) er om vraagt is het ook mogelijk om een airbrush te maken.

 

De schilderingen worden meestal uitgevoerd in acrylverf. Dit is een verf op waterbasis die na droging watervast is. Het voordeel van deze verf is dat het makkelijk verwerkbaar is en milieu-vriendelijk. Het is mogelijk om op alle ondergronden te schilderen. In sommige gevallen moet het materiaal voor- of nabewerkt worden om een beter resultaat te krijgen. Daarnaast kan het voor sommige oppervlakken mogelijk zijn dat een andere verfsoort beter voldoet. Ook dit is mogelijk.

Ondergrond

Qua verf is iedere ondergrond mogelijk, maar het oppervlak van de muur is wel bepalend voor het eindresultaat. Bij een te grove muur (b.v. spachtelputz, of sommige gespoten muren) duurt het schilderen zelf langer door de oneffenheden in de ondergrond en de muurschildering wordt dan minder mooi dan het op een gladde muur was geweest. Bij dit soort grove muren is het daarom beter deze (soms deels) te egaliseren. Verder bestaat er (bijna) geen ondergrond die niet te beschilderen is v.w.b. materiaal. Ook beton, steen, glas etc. alles is mogelijk.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van het formaat van de schildering, en het ontwerp. Je kunt geheel vrijblijvend contact opnemen om een prijsopgave te vragen. Wanneer je een voorbeeld hebt is het mogelijk om direct een exacte prijs te noemen. Maar je kunt ook volstaan met een omschrijving. We komen van te voren een prijs overeen, dus geen verrassingen achteraf......

 

Wanneer je meer informatie wenst, misschien over een speciaal ontwerp, of zo maar een vraag hebt, dan hoop ik van je te horen.

 

Hopelijk tot ziens!

Gerard Lefering, Splash-iT

 

>